+387 35 760 619

info@eminal.ba

Eminal d.o.o.

Naše usluge

Plastifikacija AL Profila

Naša kompanija vrši plastifikaciju aluminijskih profila i limova. Kapacitet pogona je 660 kg/h sa mogućnosti plastificiranja predmeta veličine 400x1500x7000 mm. Debljina plastificiranog sloja kreće se od 80 do 100 mikrona.

Plastifikacija čeličnih profila

Također u našoj kompaniji nudimo i uslugu plastifikacije čeličnih kapija i čeličnih limova veličine. Instalirani kapacitet omogućava mjesečnu plastifikaciju 286 tona ili na godišnjem novou 3432 tone.

Prodaja AL profila svih vrsta

Novo u našoj ponudi. Vršimo prodaju svih vrsta AL profila po želji kupca. Eminal d.o.o. je generalni zastupnik firme Prestal d.o.o. Široki brijeg. Prednost ovih profila se očituje vrhunskom kvalitetu proizvoda.

Nov 15 2016

Proizvodni proces

Eminal d.o.o. - kompletna hemijska priprema aluminijskih proizvoda.

Hemijska priprema u obloženim kadama (odvija je u kadama dužine 8 metara, u kojima se u pet sekcija obavlja potpuna priprema).

Priprema obuhvata sljedeće korake:

- odmaščivanje
- dezoksidacija
- kromatiranje
- ispiranje DEMI vodom

Peć za sušenje (sušenje na temperaturi do 100 °C).

Nanošenje praha (sustav za nanošenje praha ima automatsku i ručnu kabinu u kojima se prah za plastificiranje nanosi nametal).

Eminal d.o.o. koristi automatsku kabinu za nanošenje praha Švicarskog proizvođača ITW GEMA. Procesorsko upravljanje osigurava da nanos bude ravnomjerno raspoređen bez obzira na oblik proizvoda. Ovakav način radakabine poboljšava prilagodljivost zahtjevima kupaca i omogućava kraći rok isporuke. Kompletan prostor u kojem se nalaze kabine za nanošenje praha opremljen je sustavom za odsis i ventilaciju. čime se osigurava maksimalna čistoća i vrhunski uslovi rada.

Ekologija

„Eminal“ d.o.o. zadovoljava najviše ekološke standarde Europske zajednice, posjeduje pogon za pročišćavanje otpadnih voda sa filter presom. Kompletan proces prerade vode vraća se u proizvodni ciklus, i oslobođen je svih štetnih tvari i zadovoljava sve zakonski propisane norme za ispuštanje vode.

Potvrda kvaliteta

„Eminal“ d.o.o. posjeduje certifikat o kvaliteti proizvoda ISO 9001, te certifikat o ispunjavanju ekoloških standarda ISO 14001.